Bij de marine 2: Missie Resco

Een nieuwe heldin op de brug!
Dit album is gepubliceerd met steun van de marine.

Sergeant Manon Leclerq is een getalenteerd fotografe die als fotojournaliste werkt voor de marine. Door haar eigenwijze karakter en haar geestdrift komt ze regelmatig in gevaarlijke situaties terecht, waardoor ze in conflict komt met haar meerderen. Achter haar gedrag gaat echter een pijnlijke herinnering schuil.

De Perzische Golf, het heden. Manon, herstelt met moeite van de terroristische aanval die ze op wonderbaarlijke wijze overleefde. Maar dan wordt de Charles de Gaulle opnieuw getroffen. Tijdens een verkenningsmissie boven een Daesh-basis wordt een Rafale geraakt door luchtafweergeschut. Alexa, de pilote, komt met haar schietstoel midden in een gevechtszone terecht. Terwijl ze zich schuilhoudt tussen de ruïnes van een dorpje, moet ze wachten op het reddingsteam. Zal de redding op tijd komen?

Via de avonturen van Manon laat Bij de Marine je kennismaken met de wereld van de Franse marine. Beleef de missies die aan de marine zijn toevertrouwd: militaire interventies in conflictgebieden, hulp aan de lokale bevolking, evacuatie van Franse onderdanen en acties om de vrede te bewaren in samenwerking met andere landen en legeronderdelen.

Als lanceerplatform voor een nieuwe reeks, die geen pure luchtvaartstrip is, telt dit eerste deel aardig mee. Luc Brahy brengt de microkosmos op en rond het vliegdekschip mooi in beeld. Thierry Lamy danken we vooral omdat hij personages van vlees en bloed neerzet in plaats van stoere macho’s van bordkarton.
– David Steenhuyse – Stripspeciaalzaak.be 

What do you want to do ?

New mail

Softcover: € 8.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.