Black Squaw 1 : Nighthawk

BLACK SQUAW de nieuwe strip van Henriet en Yann de auteurs van Berentand.
Terug een verhaal over een pilote, Bessie Coleman. een Afro – Indiaans – Amerikaanse die een obsessie voor het vliegen had, wetende dat het in die tijd ( jaren 20 ) bijna onmogelijk was voor iemand zoals zij. Daarenboven leefde ze in Texas waar de Ku Klux Klan de scepter zwaaide.
Bessie kwam in dienst van Al Capone die tijdens de drooglegging alcohol kon laten overvliegen vanuit Franse eilanden niet ver van Canada.
Maar natuurlijk niet zonder gevaar van de Amerikaanse kustwacht. Ook de Ku Klux Klan was in die periode oppermachtig, zelfs de toenmalig president was hen goedgezind, waardoor Bessie ook dit als extra gevaar bij krijgt.
De tekenstijl is terug zeer fijn afgewerkt. Wat nieuw was voor Henriet is het tekenen van de paarden maar daar valt niet veel van te merken. De vliegtuigen daarentegen is wel zijn ding en hier laat hij Bessie vliegen in een Curtis Jenny JN-4. Tienduizenden hebben ze ervan gemaakt tijdens de eerste WO. Daarna werden ze verkocht voor een appel en een ei en bezat vrijwel iedere landbouwer er één om zijn velden te besproeien.

Op echte feiten geïnspireerd maar toch fictie.

Haar verhaal leest als een roman en er komen twee cycli van drie delen.
En… Yann is reeds gestart met het scenario van het vervolg op Berentand… dus voor de liefhebbers die op de hoogte willen blijven van deze reeks schrijf je best in op de reeks berentand

 

What do you want to do ?

New mail

Softcover: € 8.50

Hardcover: € 16.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.