Blake en Mortimer 27: De schreeuw van de Moloch

Het langverwachte vervolg op album 22, De Septimus-golf

In De Septimus-golf wordt de dreiging van een buitenaards toestel, Orpheus genaamd, afgewend door het heldhaftige offer van Olrik. Sindsdien verblijft de ‘kolonel’ opgesloten in een psychiatrisch centrum. Terwijl Philip Mortimer zijn oude vijand weer bij zijn verstand probeert te brengen met de beroemde formule van sjeik Abdel Razek (‘Bij Horus, laat af!’) ontdekt hij dat er nog een Orpheus bestaat.

Aan boord van een vrachtschip, omgebouwd tot geheim laboratorium, ontdekt Mortimer de vreemde piloot van dit buitenaards tuig. Een mensachtige alien, duister en star, die door wetenschappers ‘Moloch’ is genoemd, naar de Bijbelse afgod. Maar de reacties van deze Moloch en de hiërogliefen die hij achterlaat als raadselachtige boodschappen, doen het ergste vrezen. De Britse hoofdstad is alweer in gevaar. Tenzij Olrik de boel opnieuw redt…

Het tekenwerk is van Christian Cailleaux en Étienne Schréder op een scenario van Jean Dufaux. Het is het langverwachte vervolg op album 22, De Septimus-golf. Jean Dufaux brengt met deze minireeks een mix aan sciencefiction, avontuur en waanzin als fraai eerbetoon aan het oeuvre van Edgar Pierre Jacobs.

 
What do you want to do ?

New mail

Softcover: € 10.50

Hardcover: € 37.50 - Bibliofiele


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.