De Grote Zeeslagen 7 : Stamford Bridge

Begin 1066 sterft Eduard de Belijder, de koning van Engeland. Hij heeft geen rechtstreekse opvolger. Zijn schoonbroer Harold II Godwinson wordt aangesteld als nieuwe koning. Maar dat druist in tegen eerder gemaakte afspraken, vindt de Noorse koning Harald III die de troon opeist. Hij gaat aan land in Engeland aan het hoofd van een leger van 10.000 man. Toch is hij niet de enige die zijn zinnen op de Engelse kroon heeft gezet. In Normandië wil Willem de Bastaard, die dan nog niet de naam van Willem de Veroveraar draagt, net hetzelfde.

Wat volgt is bekend: op twee weken tijd moet het Saksische leger van Harold II Godwinson maar liefst twee veldslagen uitvechten én nog eens enkele honderden kilometers te voet overbruggen. De eerste confrontatie met het Vikingleger – de slag van Stamford Bridge – levert een klinkende overwinning op. Maar bij de slag van Hastings worden de zege zekere Saksen afgestraft voor hun arrogantie. Zo komt de troon in handen van Willem de Veroveraar.

Historisch accurate avonturenreeks rond de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis. Een collectie geregisseerd door Jean-Yves Delitte (Black Crow, Het bloed van de lafaards).

Hardcover: € 16.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.