Doomsday Clock 1

Deze complete minireeks is te lezen als een sequel op het veelgeprezen Watchmen, hoewel de scenarist en diens uitgever het daar aanvankelijk oneens over waren. Johns beschouwde het liever als een standalone-verhaal, weliswaar met personages uit Watchmen én klassieke DC-reeksen met overlappingen tussen het Watchmen Universe en het DC Universe. Tegelijk vormt Doomsday Clock een sluitstuik voor de verhaallijnen in de DC-universa The New 52 en DC Rebirth. Aan beide werelden waagde RW Uitgeverij zich in vertaling, maar die doofden allebei uit zonder voltooid te raken.
Het verhaal speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen in Watchmen af. Adrian Veidt (Ozymandias) wordt beschouwd als een massamoordenaar en is een vluchteling geworden. Hij heeft een nieuw plan opgevat om zijn eens zo geliefde wereld te redden en daarvoor moet hij Dr. Manhattan terugvinden. In samenwerking met een nieuwe Rorschach en de dodelijke personages Mime en Marionette belandt hij in het DC Universe, dat zelf op het punt staat in elkaar te stuiken. De spanningen lopen internationaal hoog op door de Superman Theory, waarbij de Amerikaanse regering ervan wordt beticht supermensen te creëren om zijn wereldwijde nominatie te handhaven. Wat doet Dr. Manhattan in dat universum?

Softcover: € 9.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.