Dossier van de duivel

De samenwerking van beide auteurs voor Afscheid van een Muze (2017) – als herinnering aan Pieter Aspes overleden vrouw Bernadette – was de bekroning van een jarenlange vriendschap én de geboorte van een nieuw duo: Marec & Aspe. Toen zij op 3 april 2018 hun uitgeverij en boekhandel in hartje Brugge voorstelden, was het hun menens.

In het najaar van 2018 verschijnt Dossier van de Duivel, het eerste album in een stripreeks die getekend wordt door Marec en geschreven door Pieter Aspe. Het decor is adembenemend: Brugge en Parijs eind 19de eeuw, waarvoor Marec minutieuze research deed. Het verhaal is gebaseerd op feiten die een verband blootleggen tussen satanische missen en historische figuren als pastoor Ludovicus Van Haecke, Berthe de Courrière, courtisane en minnares van de Franse schrijver Remy de Gourmont, en de bekende auteur Joris-Karl Huysmans.

Marec & Aspe is de reeksnaam die elk jaar voor minstens één album garant zal staan. Luxueus uitgegeven en met tekenwerk dat van de pagina’s spat zullen deze strips een must zijn voor elke zelfverklaarde stripliefhebber.

Marec is al twintig jaar lang de huis cartoonist van Het Nieuwsblad en Dag Allemaal. Pieter Aspe is de best verkochte Vlaamse misdaadauteur ooit. Met de adelbrieven van deze wapenbroeders staan de verwachtingen strak gespannen.

Hardcover: € 14.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.