Eén seconde later

Blandine Lefranc lijkt wat op Natasja: de figuur van een knappe airhostess die als stripteaseuse in een obscure bar in de States is beland. Ze heeft een klant. Maar terwijl de schoonheid zich laag na laag uitkleedt, heupwiegend op het ritme van The Stripper, voelt ze dat er haar tweelingzus Aline iets ernstig is overkomen. De twee zussen zien elkaar nochtans niet meer. Aline is in Frankrijk gebleven. Aline is de lieveling van hun ouders, wel geslaagd in het leven, een succesvolle harpiste. Ze is verdwenen. Op weg in de wagen, met haar echtgenoot, een seconde later was ze er niet meer. Alles wijst natuurlijk in de richting van haar echtgenoot. Zidrou geeft in zijn vertelling een magische toets aan de werkelijkheid. Als bij toverslag verdwijnen er personages en krijgt het verhaal een fantastische dimensie. ‘Als er iets is dat mensen weigeren zomaar te geloven, is het irrealiteit’, vertelt een personage bij wijze van waarschuwing. De illusionistische intrige, prachtig geïllustreerd door Éric Maltaite, brengt de sfeer tot leven van een periode waarin de Amerikanen een borreltje dronken op de maan en Eddy Merckx zijn eerste Tour de France won.

Zidrou en Maltaite, beiden inwoners van Spanje, kennen elkaar al een tijdje. Bij het werken aan de trilogie rond Stomp werd de scenarist Colman ziek en was hij eventjes technisch werkloos. Via uitgeverij Dupuis krijg hij de kans om mee te werken aan een collectie met een 3 tal albums die ze dit jaar zouden opstarten. Het Scenario werd hem opgestuurd en tussen de afleveringen van Stomp werd deze strip getekend.
Het thema van deze strip is “ verdwijningen”. Maar meer dan dat was het vooral het tekenen van de jaren 60-70 van Parijs en het prachtige scenario van Zidrou die Maltaite zo leuk vond aan deze strip.
Maltaite tekent enkel en nog via de computer. Vooral het gebrek aan kwalitatief papier en materiaal plus dat hij vanaf zijn 45ste reeds sukkelt met Rheumatoïde Artritis aan de handen maakt deze beslissing verantwoord. Enkel sommige persoonlijke werken worden nog op papier gemaakt.
Het tekenen zit hem duidelijk in het bloed en je hebt het nooit volledig onder de knie, iedere keer nog leer je bij, zoals hier heeft hij vooral op de houdingen van de personages gelet, de sfeer schepping, de kleuren,…. Dit maakt het steeds de moeite waard om verder te doen.
Het voordeel van one-shots zoals deze is dat je als tekenaar de kans krijgt om steeds andere sferen en genres kan aangrijpen.

Het scenario:
Landine Lefranc, heeft de uitstraling van Natacha: het silhouet van een mooie stewardess die als stripper in een schaduwrijke bar in de Verenigde Staten aan de grond kwam. Er komt een klant aan. Maar terwijl het mooie meisje stript en zwaait in de lucht van The Stripper, weet ze meteen dat er iets ernstigs is gebeurd met haar tweelingzus Aline, die in Frankrijk is gebleven. De twee zussen zien elkaar niet meer. Aline is degene die is geslaagd in haar leven, de favoriet van haar ouders, een succesvolle harpiste. Ze is verdwenen. Onderweg in de auto met haar man, het volgende moment was ze er niet meer. De echtgenoot is hierbij natuurlijk de ideale beschuldigde.

What do you want to do ?

New mail

Hardcover: € 17.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.