FC Brugge 1: No pain, no gain!

Een verhaal over de overgang van de jeugd naar volwassenheid

Arthur van Hee is een getalenteerde maar erg onvolwassen speler. Hij zit boordevol talent – dat heeft hij getoond in een kleinere club in 1B – en is door Club Brugge KV gekocht van Virton. De jongen komt aan in de sterkte club van de Belgische competitie en is vastberaden om potten te breken. Maar een uitstekende techniek en een aangeboren voetbalinstinct volstaan niet op dat niveau.

Arthur moet de tactische schema’s, de looplijnen en alle regels van de teamsport leren respecteren – en die gaan erg ver. Voor een zelfzekere en onverschrokken jongen is het allemaal niet eenvoudig. Hoe meer hij in zijn eentje de beslissing wil forceren, hoe meer hij zichzelf buitenspel zet. Zijn carrière als profvoetballer hangt aan een zijden draadje…

Gelukkig neemt Pascal Plovie een oud-speler van de club die bijna zijn hele carrière voor Brugge speelde, hem onder zijn hoede. Hij leert hem dat hij kan opgaan in een collectief zonder zijn eigen ambities opzij te zetten. Dat elke individuele actie het collectief moet dienen. We zien van dichtbij hoe een jongeling van 18 jaar beseft dat hij zijn jeugd achter zich moet laten en de volwassen wereld moet binnentreden…

  • Voetbalcollectie: waarbij fictieve persoonlijke verhalen verteld worden tegen de achtergrond van de rijke geschiedenis van de club – in dit deel: Club Brugge KV!
  • Een bekende oud-speler van de club, Pascal Plovie, is de held van dit verhaal
What do you want to do ?

New mail

Softcover: € 9.50


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.