Kamp Poetin 2

Anlor en Ducoudray kennen we reeds van de reeks “ Te mooi om waar te zijn” en “ Moeder Rusland “.
Ducoudray vertelt hier het verhaal van jongeren die een zomerkamp volgen in Rusland maar niet zo maar één… een militair zomerkamp. Gebaseerd op een documentaire Summer with Anton door Jasna Krajinovic, waarbij we een jongen volgen die zo’n kamp volgt. In de strip is het een meisje “katyusha” die zich weeral inschrijft en droomt als winnaar uit dit kamp te komen want dan krijgt ze de hoofdprijs: een ontmoeting met Poetin.
Ze weerspiegelt het idealisme dat vele jongeren hebben rond Poetin en zijn imago van macho en viriel staatsthoofd die hij zelf creëerde.
In die kampen leert men vooral de afkeer te ontwikkelen naar Moslims en Europeanen. Dit vooral door de oorlog in Tsjetsjenië
En de crisis in Oekraïne.
De basis van de strip is humor maar dan in een zeer bijzondere context. De kampen bestaan echt en er bestaan er heel veel. Sommigen onder het peterschap van Poetin zelf en sommige onafhankelijk. Maar dergelijke kampen bestaan nu ook in Oekraïne maar daar zijn de Russische kampen kinderspel bij.
Anlor, die het tekenwerk voor zich neemt wou na “ Te mooi om waar te zijn” vooral grotere, open ruimten tekenen. Het tekenen van deze open ruimten doet ze speciaal zonder omkadering en dit heeft ze mee vanuit haar bewondering voor het werk van Derib. Op die manier kan het open en breed gevoel van de ruimte die je wil laten aanvoelen meer kracht bijzetten. ( Aldus Anlor in een interview bij Casemate)Het heeft ook niets te maken met Moeder Rusland alhoewel dit door de titel natuurlijk kan zo geïnterpreteerd worden.

Inhoud:
Elke zomer komen kinderen uit heel Rusland op vakantie naar Kamp Poetin. Op het programma staat samenleven in een groep, militaire activiteiten, openluchtervaring en training om echte verdedigers te worden van het grote Rusland tegen haar vijanden aan alle kanten: Europeanen, Tsjetsjenen, Oekraïners, maar vooral de legers van Daesh.
Voor Katjoesja, een jong, ietwat geheimzinnig meisje, is het haar tweede vakantie in het kamp. Ze rekent erop alle wedstrijdproeven te winnen zodat ze Vladimir Poetin persoonlijk mag ontmoeten.

 

Hardcover: € 19.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.