Liberty Bessie: De piloot uit Alabama

Het verhaal over een zwarte beschermengel!
Volgend trimester brengt uitgeverij Microbe weeral een prachtige nieuwe diptiek uit. LIBERTY BESSIE
Tekenaar is Vincent Hop, die we kennen van Chimeres en Albatros,De Minderbroederschool. Deze laatste tekende hij samen met Dijan als scenarist en ook met LIBERTY BESSIE zijn ze terug samen aan het werk.
Vincent is zelf ook piloot en dat was zelf de aanleiding om striptekenaar te worden. Hij werd namelijk gevraagd om een strip te tekenen op zijn plaatselijk vliegclub en ja, 19 jaar later is hij nog altijd striptekenaar.
Na zijn laatste reeks zocht hij Dijan op met de vraag een verhaal te schrijven over de “Tuskegee Airman”.
Beknopte inhoud: De vader ( piloot ) van Bessie beslist om een collega te vervangen tijdens missie en keert niet meer terug …. Zijn vriend die hij verving beslist om verder voor Bessie te zorgen. Hij leert haar vliegen en daarna gaat Bessy op zoek naar het mysterie waarom haar vader mysterieus om het leven kwam.

Bessie dankt haar naam aan Bessie Coleman, de eerste zwarte pilote lang voor WO II.
Tuskegee Airman, zijn zwarte piloten die gevormd werden in Tuskegee ( Alabama) en die de Amerikaanse bommenwerpers moesten beschermen tegen Duitse aanvallen. Ze werden ook de Red Tails genoemd omdat hun staart van hun vliegtuig Rood werd geverfd.
Ze werden heel lang gediscrimineerd en bewust genegeerd omwille van de rassenproblematiek die er heerste in die tijd. Pas onlangs in 2009 werden hun daden officieel erkend door Obama.
Ook in de strip is komt deze problematiek duidelijk naar voor en willen de auteurs ook duidelijk die mensen in de kijker stellen die achter de mensen stonden die tot helden werden uitgeroepen en zonder wie ze nooit die status hadden kunnen bekomen.

Vincent Hop

Geboren in Aurillac ( Frankrijk ) in 1974, startte in 1997 op in de wereld van de videogames, bij Calysto, en daarna bij Doli Denki tot 2004. In dit jaar werkte hij mee aan de video game van Winnie de Pooh voor Disney. Zijn eerste stappen in de stripwereld deed hij door een kort verhaal te schrijven in de magazine “ Aviasport “ van zijn plaatselijke vliegclub.
In 2005 stelt hij zijn project Albatros voor aan Glenat die hij zelf volledig schreef en tekende en inkleurde. Deze werd uitgegeven bij Daedalus. We herkennen hier duidelijk de stijl van Loisel ( Peter Pan) en de enscenering van Yslaire ( Samber) en daar komt Vincent duidelijk ook voor uit. Voor de stipkenners die Peter Pan en Samber gelezen hebben zullen onmiddellijk de invloeden herkennen. In 2009 maakte hij samen met Dijan ( Scenario) het prachtige tweeluik De Minderbroederschool ( Daedalus). Het verhaal over een verleden, magie, intriges, waarbij de tekeningen en inkleuringen een perfecte symbiose vormen voor een spannend en fantastisch verhaal die je meeneemt vanaf de eerste pagina’s en je pas terugbrengt in de realiteit op de laatste pagina. Daarna startte Vincent zijn meest succesvolle en langst durende reeks op namelijk Chimères ( Daedalus). 6 delen waarvan deel 6 pas dit jaar verschijnt bij Daedalus. Met Arleston ( onder het pseudoniem van Christophe Pelinq) en Melanyn krijgen we hier een passioneel verhaal over een jonge prostitué Chimère de wraak zal nemen over de kinderjaren die haar ontstolen zijn… De vrouwelijke figuren zijn uitzonderlijk verleidelijk door het engelengezicht dat enkel Vincent op zijn manier kan brengen… Een streling voor het oog. In 2019 keert Vincent Hop terug naar zijn eerste ervaring namelijk het vliegwezen met terug een engelengezicht namelijk Bessie en ditmaal uitgegeven door Microbe… wordt vervolgd…

 

Softcover: € 9.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.