Madelfried

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom Madelfried de tweede beste superheld* ter wereld is, maar ik beperk mij tot drie.
Allereerst is er die naam. Volgens de wetten van de superhelderij zou de gekozen naam Superkonijn of Konijnman moeten luiden, maar daar doet Madelfried niet aan mee, wat hem op zijn opponenten meteen al een voordeel qua onvoorspelbaarheid geeft en haal dit nog maar eens in.
Ik noem ook zijn on ingekleurdheid die zegt: ik ben er ook voor jou! Laat immers een piano ergens onbewaakt achter en voor je het weet zit er iemand drie kwartier op te broederjacobben. Zo vergaat het ook achteloos rondslingerende Madelfriedstrips, maar dan met het meditatief inkleuren van Madelfrieds lijf en leden in de rol van dat eindeloze do-re-mi-do etc. Strip en mindfulness voor de prijs van 1!
Ten slotte is Madelfried het B-kantje van Kims strips. Overdag werkt de man aan[SH1] een oeuvre dat koning, keizer, admiraal en fijnbankwerker behagen kan, om dan na gedane arbeid, bij het prepareren voor de nacht, vast te stellen dat er nog één vergeten vel in zijn tekenblok is achtergebleven. Het is op dat moment dat een nieuwe Madelfried aan het betreffende papier wordt toevertrouwd, zich niets aantrekkend van wetten en regels en uitgemolken archetypes en het hygiënisch weggommen van potloodlijnen. Madelfried is nog een laatste keer uitbundig alles laten varen  gewoon, omdat het kan!

Softcover: € 16.00


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.