MIES

MIES, wie kent deze man? Met deze kwaliteitsvolle strip die Dark Dragon Books uitbrengt in november steek je zeker iets op. In een bijzonder lijvig verhaal ( 216 blz) over deze beroemde architect en leider van de BAUHAUS beweging leer je ongelofelijk veel bij over zijn werk, zijn leven, zijn opvattingen. Het is een fictieve biografie van zijn leven, gebaseerd op talloze geschriften van vele andere auteurs en Mies zelf, “schreef Casas in een blogpost.” En ik zeg fictie omdat ik in dit boek niet alleen een deel van zijn werk probeer te tonen, maar ook het leven , de persoonlijkheid van de architect. Wat hem een ​​geweldige architect maakte en wat hij achterliet in zijn ambitie om te bouwen. Dergelijke graphic novels verdienen zeker de nodige aandacht en als lezer kunnen we enkel blij zijn dat dergelijke werken vertaald wordenIn 2019 is het 50 jaar geleden dat Mies Van der Rohe stierf. Hij leidde de avant-garde Bauhaus-school tot deze moest worden gesloten door de komst van de nazi’s.
Tijdens de vlucht naar West-Berlijn in 1965 om de eerste steen van de New National Gallery te leggen, maakt de beroemde architect Mies van der Rohe de balans op van zijn leven met zijn kleinzoon, ook de architect Dirk Lohan.

COMPLEET VERHAAL
VERSCHIJNT ALLEEN
IN HARDCOVER

Herinneringen aan de meest krampachtige tijden van de twintigste eeuw waarin
projecten, klanten, partners, tegenstanders, vrienden en geliefden door elkaar heenlopen…
Kortom, een leven gekenmerkt door de ambitie om te bouwen. Maar bovenal, de
duidelijke herinnering aan het feit dat je niet kunt vergeten en dat je altijd, voor iedereen
geheim hebt gehouden..

 

Hardcover: € 29.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.