Normandie-Niemen-Oostfront Squadron 5 : Orjol

In 1941, toen de nazi’s net de USSR waren binnengevallen en de Japanners klaar stonden om Pearl Harbor aan te vallen, besloten de Vrije Fransen een squadron van vrijwillige piloten naar het Russische front te sturen. Maar er is nog veel onzeker. Eerst moet er nog in het grootste geheim een akkoord gesloten worden met de Sovjet – regering. De Britse bondgenoten zijn geen grote voorstanders van dit initiatief. En wie weet wat de vijand zou doen, als ze wisten wat er speelde… Bovendien moeten er mensen gevonden worden die gek genoeg zijn om zich in de kou te begeven om een bevolking te helpen die ze niet kennen.
Worden dat helden? Moeilijk te zeggen. Een ding is zeker, ze zijn razend! Boris Marlier is een heethoofd, opgepakt vanwege de gevolgen van zijn acties en Alain Andrieux is een bommenwerper piloot wiens karakter nog explosiever is dan zijn lading. Dan zijn er nog Henri de Mornais met babbel maar beroerde piloot, Simon Blumberg, een spitfire – virtuoos en André Murier, luchtmacht attaché bij de Franse ambassade in Moskou, die alleen maar minachting heeft voor de Vichy – regering die hij zou moeten dienen… Al deze mannen en vele anderen komen op voor de Russische bevolking in deze wervelende avonturen van een legendarisch squadron.

 

 

 

What do you want to do ?

New mail

Hardcover: € 19.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.