Sandman 6

“Een verhalenverteller die geen verhalen vertelt is niets.’ Als droomkoning is Dream direct of indirect verantwoordelijk voor veel verhalen. Of het nu koningen en spionnen of keizers en acteurs zijn, of het nu mythologische figuren en avonturiers of raven en weerwolven zijn, ze hebben allemaal hun eigen verhalen en hun eigen dromen; dromen over leven en liefde, over macht en duisterenis.

Tussen de regels van die verzameling verhalen door ontspint zich een veelomvattender verhaal waarin Dream zelf een steeds belangrijkere rol speelt. Tegen de tijd dat duidelijk wordt welke vorm dat verhaal aanneemt, is het voor de droomkoning misschien al te laat. ‘Vertrouw nooit de verteller, vertrouw alleen het verhaal.’

Sandman – Deluxe-6: Boek zes bundelt de volgende acht delen van The Sandman, het prestigieuze epos van auteur Neil Gaiman, met tekenwerk van Bryan Talbot, Jill Thompson en P. Craig Russell en voorzien van een geheel nieuwe, moderne inkleuring. Daarnaast bevat het een voorwoord door auteur Gene Wolfe en een galerij aan bonusmateriaal.

Het door Neil Gaiman geschreven The Sandman was de meest geroemde strip uit de jaren negentig. Deze reeks, met een weelderige mengeling van moderne mythes en duistere fantasieën waarin hedendaagse fictie, historisch drama en legenden naadloos zijn vervlochten, wordt beschouwd als de origineelste en artistiek meest ambitieuze onderneming van het moderne beeldverhaal. Toen de reeks in 1996 tot een einde kwam, was The Sandman uitgegroeid tot een cultureel fenomeen dat een belangrijke bijdrage had geleverd aan het volwassen worden van het stripverhaal. DC Comics presenteert met gepaste trots deze gloednieuwe Absolute editiont.

Hardcover: € 36.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.