Zilverpijl Bundel 2

In 1963 verschijnt in De Standaard het eerste werk van Studio Vandersteen-medewerker Frank Sels. Met het vierde album van Karl May “De Pelsjagers” is het startschot gegeven voor een oeuvre dat uiteindelijk honderden verhalen zal omvatten. Na tal van albums van De Rode Ridder en Karl May, verschijnt in 1964 De Zeearend in Ohee. Het daaropvolgende jaar starten in Ons Land de avonturen van Kleine Antilope. Intussen gaat ook de productie van De Rode Ridder en Karl May gewoon verder.

In 1967 gaat Sels in op een voorstel van Vandersteen om de Duiste Bessyproductie op tempo te brengen. Via Bessy komt hij in contact met uitgeverij Bastei en in 1969 verschijnt het eerste verhaal van Silberpfeil in het Duiste blad Felix.

Het succes van de wersternstrip is zo groot dat de reeks vanaf juni 1970 een eigen magazine krijgt. Er verschijnen vanaf dan 4 verhalen per maand, en dat uiteindelijk tot eind 1988. In totaal tekende Sels samen met zijn studiomedewerkers meer dan 700 verhalen.

Deze bundeling bevat de volgende 10 verhalen: Het dal der grizzly’s, De schapen van Old Black, De wedloop, De wet van de squaws, De poemajagers, Het huis in het meer, De Zwarte hengst, De bosbrand, Bloedbroeders en Het Kazoukifeest.

Hardcover: € 55.00


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.