Ab Irato

Dystopische thriller van Thierry Labrosse, bekend van de sf-avonturenreeks Moréa. Ab Irato verscheen oorspronkelijk in het Frans als een trilogie tussen 2010 en 2015. In 2023 kwam daar een integrale van uit die Lauwert Uitgeverij nu ook in het Nederlands uitgeeft.

“Montreal, 2111. Het waterpeil is dramatisch gestegen… De wereldbevolking is van 12 naar 3 miljard gedropt. In de steden met hun ondergelopen straten proberen de inwoners te overleven. Sommigen slagen daar makkelijker in dan anderen… 3% van de bevolking heeft toegang tot een kostbaar verjongingsvaccin. Terwijl de massa moet knokken om de volgende dag te kunnen eten, worden een handvol bevoorrechte burgers 200 jaar. In dit Montreal, waar het systeem op instorten staat, gaat Riel Beauregard, een optimistische jongeman die het platteland is ontvlucht, op zoek naar een beter leven. Maar de stad heeft heel wat verrassingen voor hem in petto. Behalve de aanslagen en de opkomst van een rebellengroepering wachten hem gelukkig ook aangenamere ervaringen, zoals de ontmoeting met de mooie Neve. Ondanks hun gewelddadige omgeving weigeren deze twee jonge mensen de hoop op te geven… Een verhaal over het lot van twee jonge mensen die noodgedwongen worden meegesleurd in de woede van de maatschappij. Het krachtige artwork van Thierry Labrosse gecombineerd met een goed opgebouwd verhaal maken van Ab Irato een sciencefictionstrip die alles heeft om een klassieker van het genre te worden.”

Hardcover: € 32.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.