Aldobrando

Luigi Critone is tegenwoordig bekend als de tekenaar van De Schorpioen als opvolger van Enrico Marini. Hij tekende ook een album in de conceptreeks Zeven en de reeks De Roos & het Kruis. Enkele jaren geleden tekende hij op scenario van zijn Italiaanse landgenoot Gipi (Aantekeningen voor een OorlogsverhaaleenverhaalDe Onschuldigen) het kleurrijke Aldobrando, een dikke meeslepende strip van 208 pagina’s. Het is een inwijdingsverhaal met fantasy-elementjes waarbij we de avonturen van een naïeve jongen in de grote boze buitenwereld volgen.

“Voordat hij naar beneden ging om te vechten, vertrouwde Aldobrando’s vader hem toe aan een magiër. De magiër moest hem beschermen en opvoeden tot hij oud genoeg was om de wijde wereld te ontdekken. Enkele jaren later liep de bereiding van een toverdrank uit op een tragedie. De magiër, die ernstig gewond was geraakt aan zijn oog door een kat die niet wilde koken, vroeg zijn jonge beschermeling dringend om raveliaan voor hem te gaan halen. Maar hoe kan je de weg weten in de plantkunde als je nog nooit een voet buiten het huis hebt gezet en geboren bent om te sterven met de moordenaar van de zoon van de koning van Tweefonteinen?”

Hardcover: € 34.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.