Berlijn 61

Dit is het vijfde album met de Brusselse Kathleen Van Overstraeten door Baudouin Deville en Patrick Weber na de eerder gesmaakte albums Brussel 43Glimlach 58Leopoldstad 60 en Inno 67. In elk compleet verhaal is een stukje Belgische geschiedenis verweeft met een avontuur van de ondernemende Kathleen. Deze keer wordt de actie verlegd naar West- en Oost-Berlijn voor een onvervalst spionageverhaal te midden de Koude Oorlog, met Stasi-agenten die op de loer liggen. Achterin zit naar goede gewoonte weer een dossier om het geschetste tijdvak te ondersteunen met historische info, anekdotes en Belgische achtergrond.

“Op de terugweg van een vakantie aan de Côte d’Azur ontmoet Kathleen in de wagon van haar autoslaaptrein een mysterieuze en angstige jonge vrouw. Dit is het begin van een adembenemend avontuur dat de jonge Belgische van Brussel naar Berlijn brengt, de hoofdstad die verscheurd is tussen Oost en West en waar net de ‘muur van schaamte’ is opgetrokken. Maar hoe weet je in een door spionnen achtervolgde stad wie je kunt vertrouwen?”

 

Hardcover: € 15.50


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.