Beschermer van de Wereldboom

Alexandre Ristorcelli verstripte in zijn eentje een roman van de Franse schrijver Laurent Genefort die een vijftigtal space opera-romans heeft geschreven. Het Franse Ministerie van Defensie lijfde Genefort in 2020 samen met negen andere sf-auteurs (waaronder François Schuiten!) in voor Red Team, een denktank om toekomstige geopolitieke crisissen en technologische doorbraken te bedenken waarbij het leger betrokken kan raken en hoe ze daarbij de belangen en soevereiniteit van Frankrijk kunnen beschermen. Nu goed, Beschermer van de Wereldboom is veeleer te lezen als een actie- en avonturenstrip.

“In de kruin van de Wereldboom wonen grote clans, zoals die van de sapjagers. Pierig wordt gevangengenomen door een vijandige clan die zijn talent als wichelroedeloper wil misbruiken. De Wereldboom en dus ook zijn voedzame sap, is langzaam aan het sterven. Pierig wordt, samen met een escorte van drie krijgers, op pad gestuurd om de bron te vinden van het kwaad dat aan de wortels van de titanische plant knaagt. Hun tocht zal hen leiden naar de donkere voet van de Wereldboom, waar nooit eerder een clanlid is geweest…”

Hardcover: € 34.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.