Bloedstollend Brugge

Bij het horen van de woorden “bloed” en “Brugge” denken velen spontaan aan het Heilig Bloed dat al sinds de vroege middeleeuwen bewaard wordt in Brugge. Het is een van de oudste relieken in de stad en wordt dan ook vol trots, onder massale belangstelling, in de straten van Brugge meegetroond in de jaarlijkse Bloedprocessie. Weinigen zijn zich echter bewust van het schrille contrast tussen de openlijke pracht en praal van het tonen van het Heilig Bloed en het gutsende bloed dat in Brugge op het schavot, in duistere folterkamers, kabinetten van chirurgijnen of op straatstenen werd vergoten. Wrede moordenaars werden geradbraakt, zieke mensen ondergingen aderlatingen en onschuldige slachtoffers werden vermoord. Ook dat bloed vloeide rijkelijk in Brugge!

Al deze verhalen komen tot leven in Le Vieux Grognard, een legendarische Brugse antiekzaak aan het einde van de 19de eeuw. Akelige, bloederige, criminele, degoutante, eigenzinnige, fabelachtige, gruwelijke verhalen die zich ooit afspeelden in Brugge. Geschreven, verzameld maar niet verzonnen door Bert Gevaert. Geïllustreerd, verbeeld maar niet verbloemd door Ken Broeders.

Hardcover: € 24.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.