Blueberry: Het IJzeren Paard & Steelfingers

Deze Nederlandstalige uitgaves op groot formaat in zwart-wit zijn zo opmerkelijk mooi dat zelfs Franstalige liefhebbers ze verzamelen. Het IJzeren Paard en Steelfingers zijn deel 7 en 8 in de klassieke westernreeks van Jean Giraud en Jean-Michel Charlier. Deze uitgave in zwart-wit is aangevuld met 8 bonuspagina’s in kleur.

“1868. De Union Pacific Railraod en de Central Pacific Railroad zijn in een felle concurrentiestrijd verwikkeld bij de aanleg van een transcontinentale spoorweg door de Verenigde Staten. Op het grondgebied van de Sioux en Cheyenne lopen de spanningen op en dreigen de werkzaamheden verstoord te worden door vijandige indianen. Mike S. Blueberry, de grootste lastpost van het Amerikaanse leger, krijgt van generaal Dodge de opdracht om de gemoederen tot bedaren te brengen, maar sommige individuen hebben er juist belang bij dat de vredesonderhandelingen mislukken. Blueberry komt oog in oog te staan met een tegenstander die nergens voor terugdeinst: Steelfingers!

Het tweeluik van Het IJzeren paard en Steelfingers staat bekend als een van de spannendste Blueberry-verhalen en Sherpa heeft de Franse teksten opnieuw laten vertalen en beletteren om recht te doen aan dit ijzersterke verhaal. En dit nieuwe tweeluik is nog maar het begin van een meeslepende reeks avonturen over de indianenoorlogen, die pas een eind zal vinden in Generaal Geelkop… Een nieuwe stapel Blueberry-goodies dus, met als toegift een exclusieve prent van stripauteur en Blueberry-fan Dominique Bertail, die eerder al (in Arizona Love) een hommageprent van Chihuahua Pearl voor ons maakte…”

Hardcover: € 65.00 -€ 99.00 Luxe


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.