Bravados

Gloednieuw westernverhaal door Claus D. Scholz, de vorige tekenaar van De Rode Ridder. Het album verschijnt in zowel softcover als hardcover met telkens een andere inkleuring van de cover. Het verhaal zelf is in zwart-wit. Bij de hardcover hoort een gesigneerde prent. Na het verhaal zijn enkele gags van een ouder westernproject van Claus gebundeld.

“In de jaren 1970 vormde de in Duitsland geboren Claus D. Scholz een team met de Vlaamse striptekenaar Frank Sels voor de western Zilverpijl. Voor de Duitse markt maakten ze samen in zeven jaar tijd 194 verhalen. Voor het weekblad Kuifje tekende Claus in 1979 enkele korte verhalen en illustraties voor stripreeksen als Vlammende Speer, Lasso en Chick Bill. Begin jaren 1980 was hij voor Studio Vandersteen actief om een dertigtal Bessy-verhalen te schetsen en te inkten en zeven verhalen van Karl May te bewerken. Voor het weekblad Robbedoes creëerde hij de kortstondige actiereeks James Leigh. Van 1986 tot 2006 was Claus de assistent van Hec Leemans voor de historische reeks Bakelandt over de Vlaamse vrijheidsstrijder. Hij volgde Karel Biddeloo in 2005 op als tekenaar van De Rode Ridder die hij tot 2016 tekende en waarvoor hij ook meerdere verhalen schreef. Met Bravados keert hij terug naar zijn grootste liefde: het westerngenre.”

Softcover: € 9.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.