Carry Slees 2: Afblijven!

In mei 2024 verscheen de stripbewerking van Saskia Noorts roman Terug naar de Kust in de winkel. In 2022 bewerkte Ahmad Resh een compleet andere roman, Spijt!, van Carry Slee met tekenaar Ralf van der Hoeven. Diezelfde stripmakers pakten vervolgens Afblijven! aan voor een tweede strip van haar werk. Dat album verschijnt op 8 mei bij Slees eigen uitgeverij. Het telt 48 pagina’s en zal 9,99 euro kosten.

De oorspronkelijke, talloze keren herdrukte roman dateert van 1998 en werd in 2006 verfilmd. In 2014 volgde een musical. Waar Spijt! nog pesten als thema had, kent Afblijven! ook een donkere kant. De inhoud: “Melissa springt een gat in de lucht als ze mee mag dansen in een videoclip. Jordi, Melissa’s vriend, is ook razend enthousiast. Melissa kan zo goed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, gebruikt ze drugs. En dat loopt steeds meer uit de hand. Jordi staat machteloos. Wat kan hij doen om Melissa te helpen?”

Softcover: € 9.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.