Conan de Avonturier: De Zwarte Kaper

Nadat enkele albums van Conan de Avonturier in het Nederlands zijn verschenen bij Glénat vertraagde eerst het tempo van de vertalingen om daarna te stoppen. Gelukkig nam Dark Dragon Books de reeks over en dat deed het zelfs beter omdat het ook de Franse dossier- en andere bonuspagina’s overnam. Intussen loopt de reeks in het Frans gewoon verder bij Glénat.

Het nieuwste album is een bewerking van Jean-Luc Masbou, de tekenaar van Sabels en Galjoenen en De Baron. Masbou is al een fan van Conan sinds zijn vijftiende. Hij bewerkte een van de eenentwintig oorspronkelijke Conan-avonturen van bedenker Robert E. Howard. Masbou koos voor The Black Stranger uit 1935, een piratenverhaal.

“Een episch avontuur waarin magie, verraad en samenzweringen samenkomen in een weelderig en mystiek land. Zowel Strom als de Zingaranen zoeken naar de verloren schat van Tranicos, begraven in het Pictische woud, en alleen Conan kan hen door de gevaarlijke jungle leiden, waar zwarte magie en sinistere geesten hen bedreigen terwijl ze vechten om de schatten te bemachtigen en de Pictische stammen te trotseren.”

Hardcover: € 24.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.