Cor Morelli: Liber Clausus: De Eerste 13 Open Dossiers

Integrale van dertien korte verhalen van Aloys Oosterwijks detectivereeks Cor Morelli. Het gaat om een reeks open dossiers met onopgeloste zaken uit de jaren 1990 voor het toenmalige stripblad Eppo/Wordt Vervolgd, opvolger Sjors en Sjimmie Stripblad en later ook nog in Minitoe, de stripbijlage van de krant Nieuws van de Dag. Elf van die verhalen gaf Arboris uit in de albums Camera Natura (deel 4, 1995) en De Steen van Machacopan (deel 5, 1996). De twee andere open dossiers, Ontoerekeningsvatbaar en Liber Clausus, verschijnen voor het eerst in albumvorm door deze integrale. Van deze integrale komt ook een op 100 exemplaren gelimiteerd luxe uit met linnen kaft, ex libris en coverwikkel.

Voor deze bundeling herwerkte Aloys Oosterwijk alle pagina’s. Arboris somde die veranderingen in 2023 als volgt op: “De auteur is op dit moment bezig de oorspronkelijke tekeningen flink onder handen te nemen, de pagina’s hier en daar te corrigeren en/of te hertekenen, alle inkleuringen aan de hand van de oorspronkelijke inkleuringen digitaal te bewerken en waar nodig te verbeteren. Daarna zal ook de tekst op een aantal plaatsen worden aangepast, waarna alle strips opnieuw geletterd worden, om — omlijst met een dossier met wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis — in een integrale uitgave te worden opgenomen, die zal verschijnen bij uitgeverij Arboris.”

Voor het huidige stripblad Eppo heeft Oosterwijk zijn reeks Cor Morelli – Open Dossiers enkele jaren geleden opnieuw opgenomen. Tussen 2016 en 2021 leidde dat inmiddels naar drie albums bij Uitgeverij L, de uitgever van Eppo. Deze albums zijn nog gewoon leverbaar in softcover en hardcover en zullen geen deel uitmaken van de integrale uitgave van Arboris.

Hardcover: € 29.95 - € 59.95 Luxe


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.