De Bibliothecaresse van Auschwitz

“Dita is veertien wanneer ze met haar ouders in het concentratiekamp Auschwitz terechtkomt. Pal onder de ogen van de nazi’s is er in het geheim een schooltje opgezet. Daar waar boeken streng verboden zijn, verbergt Dita met gevaar voor eigen leven de kleinste en meest kostbare bibliotheek die ooit heeft bestaan.

De Bibliothecaresse van Auschwitz is een onvergetelijk boek over moed en hoop, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dita Kraus, die de Holocaust overleefde. Deze wereldwijde bestseller is nu verkrijgbaar als graphic novel voor jongeren en volwassenen.

Antonio Iturbe is een Spaanse journalist die De Bibliothecaresse van Auschwitz schreef naar aanleiding van een serie interviews met Dita Kraus. Iturbe en Kraus zijn tot op de dag van vandaag vrienden. Salva Rubio bewerkte de roman van Antonio Iturbe tot een graphic novel. Hij schrijft proza, strips en televisiescripts. Loreto Aroca is een Spaanse illustrator. De Bibliothecaresse van Auschwitz is haar eerste graphic novel.”

Hardcover: € 19.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.