De Kennedy Files 4: Mythe in de Maak

Vervolg van de biografische stripreeks van de befaamde — en ook wel beruchte — Kennedy-clan, en nog wel in een Amerikaans verkiezingsjaar van belang. De reeks verschijnt intussen ook in het Engels, Duits en Frans. Voor dit vierde deel, met de titel Mythe in de Maak, schreef Nigel Hamilton een epiloog. Zijn boek JFK: Reckless Youth, over de jonge John F. Kennedy, schopte het tot een minireeks voor de Amerikaanse televisie. Hij schreef ook over het leven van Thomas Man, Bill Clinton, een sliert Amerikaanse presidenten in American Caesars en generaal Bernard Montgomery.

“Als ambassadeur Joe Kennedy zich realiseert dat zijn eigen politieke carrière door zijn isolationisme en lafhartige gedrag in Londen voorbij is, richt hij zich op die van zijn zoons. Aanvankelijk zet hij in op de oudste van de twee, Joe Jr. maar die komt, op zoek naar heldenstatus tijdens de Tweede Wereldoorlog, door een tragisch ongeval om het leven. Dan is de beurt aan zijn tweede zoon, Jack. De ambassadeur zet alles op alles om JFK klaar te stomen voor het grote werk: het presidentschap. De eerste stap is om van Jack een oorlogsheld te maken. Daarmee is de mythe in de maak.”

Softcover: € 17.50

Hardcover: € 22.50


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.