De weg

Na het afronden van zijn persoonlijk getinte trilogie Groepstherapie startte Manu Larcenet met het tekenen van een one-shot, het post-apocalyptische De Weg. Het is de verstripping van de gelijknamige roman, in het Engels The Road van de Amerikaanse schrijver Cormac McCarthyThe Road werd in 2009 verfilmd door John Hillcoat met Viggo Mortensen in de hoofdrol. Andere films naar zijn boeken zijn All the Pretty HorsesNo Country for Old MenChild of God en The Counselor. Voor The Road won McCarthy uit 2007 de Pulitzerprijs voor literatuur. Hij overleed op 13 juni 2023 en werd 89 jaar.

“De apocalyps heeft plaatsgevonden. De wereld is verwoest, bezaaid met assen en kadavers. Een vader dwaalt met zijn kind over de weg, ze duwen een karretje vol zonderlinge voorwerpen. Door de regen, de sneeuw en de koude trekken ze naar de zuidkust, wat er van de mensheid overblijft, wordt geteisterd door kannibalen. Zullen ze hun zwerftocht overleven?”

Manu Larcenet, de man die ons meesterwerken als De Dagelijkse Worsteling en Blast schonk, is met het bewerken van deze roman niet aan zijn proefstuk toe. Eerder verstripte hij Het Verslag van Brodeck naar de roman van Philippe Claudel.

Hardcover: € 29.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.