Draw for Change

De moedige strijd van zes vrouwelijke topcartoonisten, het boek bij de gelauwerde Canvas serie

Zes vrouwen, zes verhalen. Ze maken cartoons en grafisch werk in de belegerde Syrische stad Idlib of het onvrije Egypte van president al-Sisi, ze bekampen fatshaming en homofobie in Mexico, leven uit hun koffer op de vlucht voor president Poetin, nemen het hindoenationalisme en de misogynie van premier Modi op de korrel of leggen the powers that be het vuur aan de schenen in The Washington Post.

Of ze nu uit Mexico, de VS, Syrië, Egypte, India dan wel Rusland komen, allen behoren ze tot de absolute wereldtop. Maar de weg naar de top liep voor geen van hen over rozen.

In dit (Engelstalige) boek brengt Catherine Vuylsteke (journaliste voor Knack en De Standaard) 6 vrouwelijke cartoonistes samen die elk in een “moeilijke” situatie leven. Via hun cartoons klagen ze wantoestanden in hun land aan. Rond het boek werd ook een Canvas-reeks gemaakt die in 2024 op TV zou komen, maar die nu al de prijs voor beste docu-reeks in de wacht heeft gesleept in Cannes.

Het boek is tevens de catalogus bij een tentoonstelling in het stripmuseum én bij het Cartoonfestival van Knokke.

Hardcover: € 27.50


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.