Frikken 1: Terug voor de Klas

Derde poging om de erg populaire Franse gagreeks Les Profs in het Nederlands uit te geven. Deze komische strip over leraars (“frikken”) en hun leerlingen startte in 1997 het Franse Disney-stripblad Le Journal de Mickey door Pica (een pseudoniem van Pierre Tranchand, de tekenaar van Marine) en Erroc (Gilles Corre). In 2000 lanceerde Bamboo de albumreeks. Dat leverde intussen eenentwintig albums op, twee films in 2013 en 2015, de spin-off Boulard over een van de leerlingen (met intussen negen verschenen albums) en een sliert compilatiealbums en buitenreeksuitgaven. Mauricet tekende de albums 14 tot 16. Daarna kwam Simon Léturgie aan boord. Erroc kreeg dan weer hulp voor de scenario’s van Sti vanaf deel 21.

In 2008 gaf Uitgeverij De Boemerang het Franse deel 1 uit in het Nederlands in de collectie Humor in Beroepen. In 2012 kwam een heruitgave uit bij Ballon onder de reeksnaam Beroep: Leraar. Na deel 3 gaf Ballon er de brui aan. Het eerste album van Uitgeverij Personalia heeft de cover van het Franse deel 4.

“Kom dichterbij, dames en heren! Kom en ontdek de enige echte moderne avonturiers: DE FRIKKEN. Volg de beginnende geschiedenisleraar, de veerkrachtige gymleraar, de sexy lerares Frans, de afgematte filosofieleraar en de lerares Engels met de olifantenhuid in hun kruistocht met de moed der wanhoop tegen de onwetendheid van de jeugd! Sterker dan Superman, moediger dan Indiana Jones en véél minder betaald dan James Bond, betreden ze de beangstigende arena van het klaslokaal om kuddes vijandige studenten te confronteren. Om daarna uitgeput toevlucht te nemen tot hun oase van rust: de lerarenkamer! Daar, tussen het kapotte koffieapparaat en de honderdvijftig proefwerken die ze vóór morgen moeten corrigeren, herscheppen ze de wereld van het onderwijs en de plannen voor de feestdagen.”

Softcover: € 8.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.