Galaxa 6: Gevangen in Waanzin

Standaard Uitgeverij lanceerde Galaxa in september 2022 met de nodige verwachtingen. Galaxa ontsnapt echter niet aan de wetten in stripuitgeversland: van een spin-off wordt meestal maar zowat de helft van de oplage verkocht als van het origineel. Dat leerden we al van Jean Van Hamme voor zijn XIII Mystery naar de reeks XIII of Het Fortuin van de Winczlavs naar Largo WinchYves Sente kent het fenomeen zelf door Thorgal en De Werelden van Thorgal en in eigen streek overstijgt bijvoorbeeld Vertongen & Co ook niet de reeks F.C. De Kampioenen als het over oplagecijfers gaat.

Na een eerste cyclus van drie delen kregen tekenaar Romano Molenaar, scenarist Peter Van Gucht en inkleurder Shirow Di Rosso toch nog extra speelruimte om hun avonturen over de voorgeschiedenis van de fee van het licht uit De Rode Ridder verder te ontwikkelen. Intussen kregen ze dus te horen dat hun samenwerking stopt. De te lage verkoop was niet meer houdbaar. De auteurs zullen wel voor een waardig einde zorgen.

Voor Romano Molenaar is het de tweede keer dat een spin-off van een reeks van Standaard Uitgeverij stopt. Eerder was hij de tekenaar van J.Rom – Force of Gold naar de superheldenavonturen van Jerom uit ook al een spin-off van Suske en Wiske. J.Rom – Force of Gold hield het na vijf delen voor bekeken. Hij is nog steeds de tekenaar van de Storm-spin-off De Kronieken van Roodhaar waarvan sinds 2014 al zeven delen zijn verschenen.

Over Galaxa deel 6, Gevangen in Waanzin: “Nadat ze haar grote liefde op gruwelijke wijze ten onder zag gaan in Tyriffa keert Galaxa terug naar Dryadalis. Daar wordt ze door Andromeda meteen aangesteld tot eerste zonnedame. Galaxa lijdt echter zwaar onder het verlies van Kammen. Andromeda stopt haar medicatie toe om de pijn te verlichten, maar die heeft een verslavend effect op haar. Ondertussen heeft Frayozir in opdracht van Bahaal Tintor naar de Aarde gebracht om het zwaard uit de buurt van Galaxa te houden. Bahaal is van plan Dryadalis te veroveren en stuurt zijn troepen uit. Ondertussen raakt Galaxa steeds meer onder invloed van de medicatie en is ze niet meer in staat normaal te functioneren. Frayozir ontpopt zich hier tot een onverwachte bondgenoot, tot blijkt dat hij een eigen agenda heeft met als doel Galaxa en Andromeda tegen elkaar uit te spelen. Net als de troepen van Bahaal voor de stadspoorten staan, komt het tot een gewelddadige confrontatie tussen de fee van het licht en de zwaar verslaafde Galaxa…”

Softcover: € 7.99

Hardcover: € 99.95 Luxe


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.