Gino Bartali, een wielerkampioen onder de rechtvaardigen

De Tour de France van 1948 zal het leven van de Italiaanse wielersuperster Gino Bartali tot een fascinerend verhaal maken. Het begon allemaal met een bescheiden begin in een klein dorpje in de buurt van Florence, tot zijn roem dankzij zijn overwinningen in de Ronde van Italië in 1936 en 1937, daarna de Tour de France in 1938. Dat had het verhaal van een grote prestatie kunnen zijn, maar helaas sterft zijn broer, die ook een gerenommeerd wielrenner was, bij een ongeval, waardoor Gino zijn carrière in twijfel trekt. Toen dwong de opkomst van het fascisme hem om het te onderbreken,…

Cannottiere Lorena is een Italiaanse Striptekenares (°1972) die in het Frans al twee strips tekende en zelf schreef ( Verdad en Sauf Imprévu ) die niet vertaald werden.
dit is haar eerste vertaalde stripverhaal.

Voloj Julian is een Duitse stripscenarist met een achtergrond als fotograaf en schrijver. Hij woont in New-York en met deze strip over Bartali Gino krijgt hij zijn eerste Nederlandse vertaling.

Hardcover: € 34.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.