Het Geheim van Raoul Taburin

Jean-Jacques Sempé is een internationaal gerenommeerde cartoonist en illustrator. Hij verwierf faam als de tekenaar van de geïllustreerde kinderboekenreeks De Kleine Nicolaas, bedacht en geschreven door René Goscinny. Zowel van De Kleine Nicolaas als zijn solo-uitgave Het Geheim van Raoul Taburin (oorspronkelijk in het Frans verschenen in 1995) zijn films gemaakt. Raoul Taburin A un Secret werd in 2018 gereleased met de Belgische acteur Benoît Poelvoorde in de hoofdrol.

“Raoul Taburin, de bekende fietsenverkoper uit Saint-Céron, heeft een geheim. Hij weet alles wat er te weten valt over fietsen, behalve hoe hij erop moet rijden. De ervaren fietsenmaker, dankzij constant vallen en vervolgens als kind fietsen moeten repareren, wordt door iedereen in het dorp bewonderd vanwege zijn vaardigheid en kennis, zozeer dat ze ter ere van hem een fiets zelfs een ‘taburin’ zijn gaan noemen. Niemand kent zijn geheim — zelfs zijn vrouw weet niet dat de grote Raoul Taburin niet kan fietsen. Als zijn vriend Hervé Figougne, die fotograaf is, aankondigt dat hij graag een foto wil maken van Raoul die met zijn fiets een heuvel afrijdt, moet Raoul eindelijk zijn angsten onder ogen zien, met onverwacht dramatische gevolgen.

Het Geheim van Raoul Taburin is een humoristisch, liefdevol verhaal voor jong en oud, geschreven en getekend door Sempé, een van de beroemdste cartoonisten ter wereld.”

Softcover: € 22.50


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.