Het Goud van de Belgen

Pierre Boiserie en Philippe Guillaume schreven tevoren samen de stripreeksen De Bank en Dantès. Voor tekenaar Stéphane Brangier schreven ze Het Goud van de Belgen dat in het Frans als een tweeluik verscheen. Brangier publiceerde eerder onder het pseudoniem Siro albums voor de reeksen Aquablue en Reiziger. Hij is ook een van de tekenaars van De Bank

“In 1940 willen de nazi’s de goudreserves van België bemachtigen. Koning Leopold III vertrouwt het daarom toe aan Frankrijk, die het goud weer naar Dakar stuurt… Maar daar laden de Duitsers het in een trein die dwars door Afrika gaat, richting Berlijn. Een Britse marinier, een voormalige Franse officier, een alcoholische monteur en een Ivoriaanse onafhankelijkheidsstrijder zetten de achtervolging in om het Belgische goud terug te krijgen.

Van een authentiek oorlogsfeit hebben Pierre Boisserie en Philippe Guillaume een historische avonturenstrip gemaakt waarin tragedie en humor samenkomen, getekend door Stéphane Brangier op zijn  best!”

Hardcover: € 34.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.