Judee Sill

Meeslepend, psychedelisch verteld drama over de quasi vergeten zangeres Judee Sill. Geschreven door Juan Díaz Canales, de scenarist van Blacksad en Corto Maltese. Van zijn Spaanse landgenoot Jesús Alonso Iglesias raakten al De Daltons en In de Geest van Gaudí vertaald. Het Franse album verscheen in de collectie Aire Libre (Vrije Vlucht) van Dupuis.

“‘Als kind, zittend aan de piano in de bar van mijn vader, beeldde ik me in dat ik een ster was die door iedereen werd bewonderd. Vandaag weet ik dat er geen plaats is aan het firmament voor zo’n dromerig klein meisje…’

Een opstandige tiener, een recidivistische delinquent, een drugsverslaafde en een prostituee: Judee Sill was al deze dingen en nog veel erger. Maar bovenal was ze een begenadigde zangeres wier stem en persoonlijkheid een onuitwisbare indruk nalieten op al wie haar hoorde en kende. Juan Díaz Canales en Jesús Alonso Iglesias onthullen dit dramatische, romantische en muzikale lot in een briljant scenario met het ritme van een partituur, bediend door een tekenstijl die de hippiejaren prachtig oproept dankzij adembenemende psychedelische verbeelding.”

Hardcover: € 27.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.