Jules Verne 3: De Kinderen van Kapitein Demo

De jeugdversie van de Franse schrijver Jules Verne creëerden Daniel van den Broek en Robbert Damen voor het inmiddels ter ziele gegane stripmaandblad MaXiX. De Kinderen van Kapitein Demo verscheen in twee hoofdstukken in MaXiX en komen nu als een compleet verhaal in album uit na de eerste twee geslaagde delen. Deel 2 won eerder dit jaar de prijs Jeugdalbum van het Jaar 2023 als onderdeel van de Nederlandse Stripschapprijzen. Het album verschijnt opnieuw als softcover (9,95 euro) en een hardcover op een kleiner formaat (19,95 euro).

“Wie kent de fantastische verhalen van de beroemde Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) niet? Maar weten jullie ook waar hij de inspiratie voor boeken als 20.000 Mijlen onder Zee, Reis om de Wereld in 80 Dagen en Naar het Middelpunt van de Aarde vandaan haalde? Mon dieu! Wie had ooit kunnen vermoeden dat de elfjarige Jules al net zo’n avonturier was als de personages in zijn latere boeken.

In het derde deel van de grootse avonturen van onze kleine schrijver krijgen Jules en zijn geliefde Nell een half leesbare noodkreet van hun grote vriend kapitein Demo. Samen met de uil Harfang gaan ze op zoek. Zullen ze de kapitein terugvinden? Wie is de verschrikkelijke La Máquina Loca? En wat is het grote probleem van Nell? Parbleu! Je zou na het lezen van De Kinderen van Kapitein Demo bijna zelf schrijver willen worden!”

Softcover: € 9.95

Hardcover: € 19.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.