Melville 1: Het Verhaal van Samuel Beauclair

Met 1 ex-libris bij eerste uitzet.
Renards grootste aanspraak op roem als auteur van strips is de serie “Melvile”, die kan worden omschreven als een mix tussen een detective een een moderne western. Elk deel concentreert zich rondom één inwoner van het denkbeeldige plattelandsstadje “Melvile” in de VS, en is doorspekt met imposante landschappen, verrassende plotwendingen en een sterk gevoel voor realisme. “Het verhaal van Samuel Beauclair” (2013), over een romanschrijver met writer’s block, won niet alleen de “Prix Diagonale” voor de beste grafische roman van het jaar in België, maar ook de “Prix Espoir” voor beste verhaal op het “Festival du Polar” in Versailles en op het “Internation Comic Festival in Algiers. Het tweede deel, Het verhaal van Saul Miller, over een gepensioneerde professor, won de beste grafische roman onderscheiding in 2016 op het “Festival du Polar”. De auteur beperkte zich niet alleen tot gedrukt beeld. Beide albums worden vergezeld door een speciaal soundtrack-album. Renard bewerkte beide verhalen ook nog tot toneelstukken. Een app genaamd “Les Chroniques de Melvile” werd ontwikkeld voor de Apple Store en Google Play, die achtergronden verstrekt en de lezer in staat stelt om zijn eigen verhaal in te dienen over een inwoner van Renards eigen kleine universum. Eerste deel van een drieluik, getekend en geschreven door Romain Renard. De zoon van onlangs overleden Claude Renard

Samuel Beauclair heeft wat tijd voor zichzelf nodig. Na de publicatie van zijn eerste roman besloot hij zich te isoleren en verhuisde naar Melvile, in de oude hut waar hij als kind vele vakanties met zijn vader had doorgebracht. Ter plaatse leert hij David en zijn zus Rachel kennen, die hun huis helpt repareren. Op het kruispunt van zijn leven zal hij moeten kiezen: rouwen om zijn verleden om verder te gaan of te zinken, ondermijnd door wroeging.

Hardcover: € 27.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.