Michel Vaillant Legendes 2: De Ziel van een Racepiloot

Michel Vaillant Legendes is sinds november 2022 een spin-off van de reeks Michel Vaillant. Vincent Dutreuil en Denis Lapière zijn er de tekenaar en scenarist van. In deze nieuwe reeks zien we Michel Vaillant aan het stuur tijdens enkele legendarische races in het verleden. Na de 500 mijl van Indianapolis in 1966 komt in deel 2 de Grand Prix Formule 1 van Monaco in 1971 aan bod. Het album verschijnt dit najaar, begin oktober al in het Frans.

“Herontdek de legendarische Grand Prix van Monaco 1971 in dit nog niet eerder gepubliceerde verhaal van Michel Vaillant! 19 mei 1971, het begin van de training voor de Grand Prix van Monaco. De Vaillantes begonnen niet goed, geplaagd door motorproblemen waardoor Michel crashte op het circuit van Jarama in Spanje. Een ongeluk dat hem nog steeds achtervolgt… Ondertussen probeert in Marseille een mysterieuze gewonde Amerikaan zijn hachje te redden. Michel Vaillant weet het niet, maar deze tragedie zal snel een impact hebben op zijn Grand Prix-weekend… Deze keer neemt Michel Vaillant je mee naar de legendarische Grand Prix van Monaco in 1971, waarbij hij je een inkijk gunt in zijn gedachten en diepste twijfels als racepiloot.”

Deze specifieke Grand Prix-editie was de tweehonderdste Formule 1-race sinds het wereldkampioenschap in 1950 van start ging. Het was tevens de laatste race op het oorspronkelijke circuit van Monaco. Onder meer Jackie Stewart, Jacky Ickx, Jo Siffert en Graham Hill namen eraan deel. De Britse band The Who gebruikte datzelfde jaar 1971 enkele beelden van de Grand Prix, met Jackie Stewart, in de clip van de song Baba O’Riley.

 

Softcover: € 9.99

Hardcover: € 17.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.