Nero: De Erfenis van Nero – De Ultieme Editie

De Erfenis van Nero is het vijfde Nero-avontuur. Het liep begin 1949 als feuilleton in de krant De Nieuwe Gids, toen nog onder de reekstitel De Avonturen van Detective Van Zwam. Later zou ook een ingekleurde versie verschijnen in het weekblad ’t Kapoentje. In dit verhaal ontvangt Nero een brief waarin hem wordt meegedeeld dat hij 80 miljoen frank geërfd heeft van een overleden oom. Hij moet wel een reeks opdrachten tot een goed einde brengen, anders gaat de erfenis naar een tehuis voor oude dames.

De Stichting Marc Sleen ontdekte van verschillende klassiek geworden verhalen heel wat verloren gewaande originelen. Voor deze ultieme edities werden ontbrekende tekeningen volledig gerestaureerd op basis van de oorspronkelijke krantenpublicatie. Het lijkt alsof de tekeningen pas van de tekentafel van Marc Sleen komen. Ze worden met twee stroken per pagina afgedrukt, zoals ze als feuilleton in de krant verschenen, en door Noël Slangen en Yves Kerremans van achtergrondinformatie en commentaar voorzien.”

Hardcover: € 24.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.