Normandië, juni ’44 5: Juno Beach – Dieppe

“In de Tweede Wereldoorlog betaalde Canada een zware tol bij de bevrijding van Europa. In augustus 1942 eindigde de landing in Dieppe, bekend als “Operatie Jubilee”, door een gebrekkige terreinkennis in een pijnlijke nederlaag met enorme verliezen. Maar uiteindelijk bleek de mislukte operatie wel heel leerrijk, en bood ze de geallieerde generale staf de kans zich terdege voor te bereiden op een andere: Operatie Neptunus, onderdeel van het Overlord-plan dat uiteindelijk beslissend zou blijken…

Op 6 juni 1944 landden Canadese soldaten op het zandstrand van Juno Beach. Niets zou daarna ooit nog hetzelfde zijn voor al die jonge jongens, waarvan meer dan de helft vrijwilligers waren! Vijfentwintig jaar later is een van de overlevenden te gast in een programma ter herdenking van de gebeurtenissen, uitgezonden op Radio Montreal, en de emoties zijn daarbij niet van de lucht.”

Softcover: € 9.95

Hardcover: € 19.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.