Paling & Ko 60: Missie Klimaatverandering

Op 15 juli 2023 overleed de Spaanse stripmaker Francisco Ibáñez, bekend van Paling & Ko. Het overlijden wekte behoorlijke wat nostalgie bij lezers die de komische spionagereeks vroeger erg leuk vonden. In het Nederlands werden tussen 1970 en 2006 bij verschillende uitgeverijen tientallen albums uitgegeven. In het Spaans loopt de reeks nog steeds door en omvat al meer dan tweehonderd albums.

Er bestaat dus nog veel onontgonnen materiaal voor nieuwe vertalingen, dacht Reboot Comics. De uitgeverij start de nieuwe reeks vertalingen met deel 60 — na 51 delen bij De Schorpioen / De Vrijbuiter en 8 delen bij Arboris — dat de titel Missie Klimaatverandering krijgt. In het Spaans is dit het nummer 218 in de reeks Olé! Mortadelo en in hardcover deel 67 in de reeks Súper Humor Mortadelo. Het nieuwe album is te koop tegen 10,95 euro voor een softcover van 48 pagina’s met een boekenlegger erbij.

De inhoud van het verhaal: “Het weer verandert in een flits. Het regent zachtjes en als je een keer met je ogen knippert, verbrandt ineens alles in de zon. Of het is windstil en dan steekt er opeens een wind op waar zelfs de stadsbussen niet veilig voor zijn… Er gaat hier iets helemaal mis! Iemand zit het klimaat te verpesten en de boel grondig te verzieken! Misschien is het wel een nieuw wapen, een briljante aanval of een soort nucleair ding… Maar wat het ook is, dit is zéker een taak voor de twee meest gerenommeerde probleemoplossers van ons land, onze rechtzetters van onrecht en de helderste lichten die wij kennen: Paling en Ko.”

Softcover: € 10.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.