Pep Nu!

Ger Apeldoorn is de grote bezieler van dit project om in 2023 nogmaals het legendarische, Nederlandse stripblad Pep te vieren dat in 2022 zestig jaar geleden voor het eerst verscheen. Het liep tussen 1962 en 1975. Apeldoorn schreef met het rijkelijk geïllustreerde De Jaren Pep al een meermaals herdrukt naslagwerk over Pep. De redacteur, die zelf is verbonden aan het huidige stripblad Eppo, schreef daarna ook De Jaren EppoEppo ontstond uit het samensmelten van de twee striptijdweekbladen Pep en Sjors.

Pep Nu! is een eenmalig magazine van 96 pagina’s (100 pagina’s als je de coverpagina’s meetelt), “voor iedereen die vroeger Pep las”. Het uitgangspunt is: “Wat zou er in Pep staan als het nu gemaakt zou worden! Dat wil zeggen: veel avontuur, veel verrassing, een beetje poëzie en een flinke dosis spot.” Apeldoorn wilde het vullen met gloednieuwe strips van tekenaars die ooit voor Pep hebben getekend, erin hebben gedebuteerd en tegelijk van stripmakers die toen nog niet geboren waren. Ook voor wie minder of niet vertrouwd is met Pep krijgt waardevol vertier krijgen door nieuw werk te kunnen lezen van een imposant lijstje stripmakers.

Dat lijstje bestaat uit onder meer Martin LodewijkDaan JippesDick MatenaFrits van der HeideHanco KolkUco EgmondJan van HaasterenRobert van der KroftHenk KuijpersFred de HeijThé Tjong-KhingIrene BerbeeEric HeuvelMilan HulsingWillem RitstierHisko HulsingErwin SuvaalPaul TengMarcel GotlibElianne GerritsRob DerksRomano MolenaarMenno WittebroodLuca SalvagnoRobbert DamenMichiel OffermanErik KriekRemco PolmanWilfred OttenheijmRoel VenderboschBob op ’t Land, de Franse auteur Alexis

Alle nieuwe verhalen houden verband met de oude Pep. Zo tekende Fred de Heij een moderne piratenstrip (Roodbaard was een van de reeksen uit Pep), Paul Teng bereidde een indianenverhaal voor met een twist. Milan Hulsing leverde een kort verhaal in de traditie van Corto Maltese, enzovoort. Bovendien zijn er nieuwe korte verhalen te lezen van Agent 327Johnny Goodbye en Cocco Bill die in Pep zijn groot geworden.

Voor de financiering van deze eenmalige comeback werd een succesvol crowdfundproject gelanceerd. De uitgave verschijnt in softcover (19,95 euro), hardcover (29,95 euro) en een special van 39,95 euro.

Softcover: € 19.95

Hardcover: € 29.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.