Pin-up (Walthéry)

Noir Dessin Production bundelt andermaal een heleboel illustraties van François Walthéry in een aardig boekje. De gewone hardcover van 96 pagina’s kost 39 euro. Daarnaast verschijnt ook een luxe met linnen rug en een gesigneerde ex libris en daarbovenop een bedrukt slipje. De inhoud van het boekje is dan ook behoorlijk frivool met zo’n driehonderd pin-uptekeningen. De luxe kost 89 euro en kent een oplage van 175 exemplaren.

“François Walthéry, een van de meesters van het Belgische stripverhaal, is ook een groot pin-uptekenaar. Gemaakt voor zijn eigen plezier en dat van zijn vrienden, zijn veel van deze creaties gebruikt als illustraties voor ex librissen, posters, folders, postkaarten… Voor de eerste keer is er een boek volledig gewijd aan deze droomwezens. De potloodtekeningen, schetsen, illustraties in zwart-wit en kleur zullen u toelaten om François Walthéry’s geheime passie te betreden. Op de 96 kleurenpagina’s van dit album worden meer dan 300 pin-ups gepresenteerd in verschillende situaties: verpleegsters, sportvrouwen, danseressen, burgervrouwen, vrouwen van de wereld, prinsessen… Pin-up van François Walthéry is een verbazingwekkend boek dat een ander facet onthult van deze sympathieke striptekenaar, de schepper van Natasja, De Ouwe Blauwe, Tchantchès en Pipo.”

 

Hardcover: € 39.00 Artbook


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.