Robbedoes door…: Robbedoes en Blue Gorgon

In eerdere berichtgevingen over Robbedoes-projecten hebben we de voorbije jaren meermaals de Robbedoes door Dany en Yann voorgesteld. Na heel wat obstakels, met onder meer onenigheid tussen de auteurs over het einde van het verhaal en veranderingen bij de uitgeverij, is het album van 88 pagina’s alsnog een feit. Dany was er al mee klaar in november 2022, maar daarna kregen hij en Yann van Dupuis het verzoek om enkele aanpassingen uit te voeren. “Geen grote dingen, maar tegenwoordig moeten we oppassen dat we niemand beledigen. Het hoofdthema van ons album is de strijd tegen vervuiling en het is erg feministisch omdat het vooral vrouwen zijn die de actie leiden. Je zal wel zien, en het is ook erg grappig…” gaf de tekenaar nog mee als uitleg in Casemate nummer 167. Behalve Robbedoes en Kwabbernoot is ook IJzerlijm van de partij. Het is ook het voorlaatste in de reeks Robbedoes door… Hierna wordt nog het ook al jarenlang aanslepende album van Marc Hardy en Zidrou verwacht. In de plaats komt een vintagecollectie waarover je hier meer kan lezen.

“Wanneer IJzerlijm een reportage maakt over een ecoterroristische groep, ontdekt ze dat hun activiteiten worden gefinancierd door de graaf van Rommelgem, de goede vriend van Robbedoes en Kwabbernoot! Het beroemde duo, dat het onderzoek overneemt, raakt op een vliegdekschip onbedoeld verwikkeld in een hevige strijd tussen een miljardair die sterk vervuilende chemische meststoffen produceert en een volledig vrouwelijke organisatie die junkfood en oceaanvervuiling met originele middelen bestrijdt. Yann en Dany leveren een humoristisch Robbedoes-avontuur dat een aantal brandende kwesties aansnijdt: ecoterrorisme, oceaanvervuiling, greenwashing, media-ethiek en meer.”

Softcover: € 11.99

Hardcover: € 69.95 Luxe met linnen rug,


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.