Storm – De Kronieken van de Tussentijd 4: De Ruimte van Klein

Martin Lodewijks Storm-spin-off De Kronieken van de Tussentijd is eindelijk afgerond. Het vierde en laatste deel is getekend door Apri Kusbiantoro, die sowieso al in de stijl van Don Lawrence de stripreeks Lemuria (op scenario van Sytse S. Algera) en daarna Saul (geschreven door Willem Ritstier) tekent.

De Kronieken van de Tussentijd speelt zich af tussen deel 6 en 7 van de oorspronkelijke reeks Storm in de cyclus De Kronieken van de Diepe Wereld. In die periode wisselden diverse scenaristen elkaar af om Storm te schrijven voordat Martin Lodewijk daar schoon schip mee maakte en Storm en Roodhaar naar Pandarve stuurde. Sindsdien beleven Storm, Roodhaar en de later erbij gekomen Nomad het ene na het andere avontuur in De Kronieken van Pandarve.

Van De Kronieken van de Tussentijd verschenen in de jaren 1990 drie albums, alle getekend door Dick Matena onder het pseudoniem John Kelly. Het jaarlijkse tempo sinds 1996 stopte in 1998 toen nog wel deel 4 was aangekondigd met de titel De Ruimte van Klein. Omdat de toenmalige uitgeverij Big Balloon met de spin-off ophield, werd dat album nooit gemaakt. Tot nu dus. De voorpublicatie liep in Eppo. En Apri Kusbiantoro hoort nu eindelijk tot de Storm-familie. In het verleden zijn er diverse voorstellen gemaakt om hem andere spin-offs te laten tekenen die uiteindelijk niet zijn doorgegaan.

Over deel 4: “Storm en Roodhaar bevinden zich nog steeds op Minotaar met de opdracht om de verschrikkelijke Sterrenvreter te vernietigen. Maar Storm en Roodhaar zijn van elkaar gescheiden en proberen elkaar te vinden, terwijl er jacht op hen wordt gemaakt door Seseke en Desdemona…”

De Kronieken van de Tussentijd deel 1, Het Voyager Virus, werd in 2009 herdrukt door Don Lawrence Collection (nu Uitgeverij L). De delen 2, De Dallas Paradox, en 3, De Sterrenvreter, blijven bij hun eerste druk uit respectievelijk 1997 en 1998 steken. Alle drie albums worden ter gelegenheid van het nieuwe deel 4 herdrukt in softcover en een gelimiteerde hardcovereditie van 500 exemplaren met nieuwe covers.

Softcover: € 9.95

Hardcover: € 19.95 - Luxe € 49.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.