Urbanus: Van Amedee tot Zulma

Meer dan 35 jaar geleden klopte de jonge tekenaar Willy Linthout aan bij Urbanus. Linthout had het idee om een stripreeks te starten rond de komiek en zanger. Om Urbanus te overtuigen had hij de eerste pagina’s bij van wat het eerste album zou worden: ‘Het fritkotmysterie’. Het was het begin van een succesverhaal dat tot vandaag voortduurt. In ‘Urbanus: Van Amedee tot Zulma’ sprak Tom Wouters met Linthout en Urbanus over die 35 jaren samenwerking. De bijzonder openhartige gesprekken geven een unieke blik in de coulissen van deze dwaze, populaire Vlaamse stripreeks. Beide makers vertellen ook over de andere strips die ze maakten, van ‘Jaren van de olifant’ tot ‘Plankgas en Plastronneke’.

Tom Wouters schrijft onder meer voor Stripgids en publiceerde eerder de light verse-dichtbundel ‘De tsaar had last van staar’ (2018). Samen met Julie Vangeel maakte hij het prentenboek ‘Ik verzamel opa’s’ (2019).

Softcover: € 19.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.