Vaarwel Birkenau

“In april 1944 wordt Ginette Kolinka gedeporteerd naar Auschwitz II-Birkenau. Ze is amper negentien jaar. Vijftig jaar lang praat ze niet over die periode, tot ze instemt met een reportage voor de Shoah Foundation van Steven Spielberg. Tot haar grote verrassing komen de verdrongen herinneringen weer naar boven. In oktober 2020 nodigt ze Victor Matet en Jean-David Morvan uit voor een van haar groepsreizen naar Polen. Na die reis besluit ze nooit meer terug te gaan. In dit aangrijpende album vertelt Ginette Kolinka over haar eerste en haar laatste bezoek aan ‘het grootste kerkhof ter wereld’, op haar kenmerkende manier: krachtig, hoopvol en humoristisch.”

Co-scenarist Jean-David Morvan verdiepte zich eerder in de herinneringen van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog in de reeksen Madeleine, Verzetsstrijdster en Irena. Vaarwel Birkenau is getekend door drie tekenaars: CescEfa (DegasDjangoMonet) en Roger Sole.

Hardcover: € 25.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.