Wanted: Het Bloedportret

We hadden al voorpret bij het virtueel doorbladeren van de Franse versie van Stedho’s western Wanted, geschreven door David Boriau, met wie Stedho al eens een kort verhaal heeft gemaakt voor het stripblad Lanfeust Mag. Stedho en Boriau zijn ook de auteurs van de trilogie Obscurcia die bij Delcourt is verschenen en helaas nog niet is vertaald. Boriau schreef Wanted met de westernfilms van Sergio Leone en Quentin Tarantino in het achterhoofd. Het album verscheen in 2023 in het Frans bij Drakoo, een door Christophe Arleston bestierd label van uitgeverij Bamboo. Het one-shot van 104 pagina’s vond alsnog een uitgever in het Nederlands.

“WANTED: Als hij je getekend heeft, spoort hij je op! 1877. Dull, een jonge cheyenne, wil zijn uitgemoorde stam wreken. Hij doorkruist het wilde westen samen met zijn mentor, Oscar Carjat, een reizende fotograaf. Ze reizen van stad naar stad en bieden hun diensten aan de lokale overheden aan om outlaws op te sporen en getuigenverklaringen op te nemen. Op basis van die verklaringen kan Dull, die goed portretten kan tekenen, robottekeningen maken die zullen prijken op de beroemde ‘Wanted’-posters. Maar Dull heeft nog een andere gave in de vingers, die hij van zijn voorouders heeft geërfd…”

Hardcover: € 23.99


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.