Yoko Tsuno 31: De Arend van de Highlands

Kudos voor Roger Leloup, die zich op zijn negentigste nog steeds ontfermt over Yoko Tsuno. De leeftijd laat zich intussen al wel langer gelden in de tekeningen, maar dat weerhoudt hem er niet van om door te zetten. Volgens eerdere uitspraken gaat hij ermee door tot zijn laatste snik. En als het tekenen niet meer zou lukken, vertelt hij wel verder over Yoko in de vorm van bijvoorbeeld romans. In ieder geval is er weer een nieuw album klaar.

Volgens de traditie wisselt Leloup een ruimteverhaal telkens af met een avontuur van zijn heldin op de aarde. In het te verschijnen album vinden we Yoko terug in Schotland… in zowel het heden als het verleden. Samenvatting: “Er gebeuren merkwaardige dingen in de ruïnes van de abdij van Loch Castle: monniken zijn er op zoek naar sporen van een duivelin en haar satanische dier. Emilia botst bijna letterlijk op de monniken, die hun verhaal komen doen aan Yoko. Ze vertellen dat de duivelin in kwestie, een blind tienermeisje dat kon kijken door de ogen van een mechanische adelaar, zou zijn verdwenen in een spiraal van licht! Met hulp van Monya en haar translator reist Yoko naar de dertiende eeuw om uit te zoeken wat er echt is gebeurd in de afgebrande abdij.”

Softcover: € 8.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.