Yoko Tsuno Integraal 5

Yoko Tsuno, onze Japanse heldin, is gedeeltelijk Chinees langs haar grootmoeders kant. Die grootmoeder brengt haar de overvloedige en kleurrijke fantasie van het duizendjarige volk bij. In haar Chinese avonturen beseft ze steeds meer dat fantasie en werkelijkheid kunnen samensmelten en dat de draken uit kinderverhalen in China tot leven komen en onverwachte ontmoetingen veroorzaken die een blijvende indruk nalaten. China heeft heel wat verrassingen in petto voor diegenen die haar proberen te leren kennen. Waar anders vind je een draak die door het gefluit van een kind wordt gekalmeerd … maar ook een ander monster dat een hele haven kan verwoesten? Waar anders vind je een lappenpopje dat het verhaal vertelt van het vreselijke lot van een jonge prinses die geofferd werd in de XI eeuw? Waar anders vind je een pagode, omgeven door dichte nevelen, waarin een schrikwekkend beest dat vuur spuwt zich schuilhoudt? Tijdens haar avonturen ontdekt Yoko de verschillende facetten van het land, maar ook de ontelbare valkuilen.

De heldin die de stripwereld eind jaren zestig op zijn kop zette. Achtergronddossier waarin Leloup de ontstaansgeschiedenis uit de doeken doet. Bevat De draak van Hong Kong, De hemelse jonk en De pagode der nevelen.

Hardcover: € 24.95


Ter info: Hermelijn.be is geen webshop. Prijzen en voorraad kunnen varieren, en zal altijd nagevraagd moeten worden bij ons.